Drs. Jaap Peters: "Veranderkunde is een kunde, dus géén kunstje!"

Jaap Peters is bedrijfskundige en als organisatie-activist oprichter van en werkzaam bij DeLimes Organisatieontwikkeling. Peters is initiatiefnemer en medeoprichter van het kwartaalmagazine Slow Management. Daarnaast auteur van o.a. de bestseller ‘Intensieve menshouderij’, ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’ En het ‘Rijnlandboekje’.
 

Klik hier voor meer achtergrondinformatie.
 

 

 

 

 

Ja, ik meld mij aan voor de masterclass van Jaap Peters 

Jaap Peters: "Van uitstel komt geen afstel (volhouden dus) en grote veranderingen beginnen nu eenmaal klein. Ooit was er maar één auto!
 

Veranderkunde is een kunde, dus géén kunstje. Ik vermoed dat veel cursisten teveel verwachten van ‘veranderkundige papieren tools‘ en te weinig beseffen dat ze zelf als persoon de belangrijkste ‘tool’ zijn om collega’s in beweging te krijgen.

Tijdens de masterclass behandel ik ‘veranderen’ vanuit het perspectief van de Chaostheorie, dat klinkt wellicht een beetje vreemd. Maar zie ‘Chaos’ als orde die jij nog niet begrijpt. Vaak is er al heel veel beweging, chaos, maar herkent men de richting niet. De feiten kunnen in iemands hoofd van alles betekenen.

Wat ik de deelnemers mee wil geven is een nieuwe logica, die aanvankelijk misschien wat vreemd overkomt, maar bij vertrek ook wel zeer geruststellend kan zijn: ‘Misschien verandert de organisatie wel sneller en harder dan ikzelf’."